Rreth dy milionë njerëz kanë ikur nga Ukraina në Poloni

17/03/2022 10:05

Mbi 1.95 milion njerëz kanë ikur prej Ukrainës në Poloni prej shpërthimit të luftës, ka thënë Agjencia kufitare e Polonisë të enjten.

Më shumë se gjysmë milioni njerëz tashmë larguar nga Polonia drejt destinacioneve tjera, sipas hulumtuesit për migrim në Universitetin e Varshavës, Maciej Duszczyk.

Vetëm të mërkurën, 60,000 persona kanë kaluar kufirin, ka thënë Garda Kufitare.

Shumica e refugjatëve kanë shkuar në qytete të mëdha, përfshirë Varshavën, Krakovin dhe Vrocllavin, kapacitetet e të cilave janë të mbushura.

Top Channel