Paralajmërohet se lufta në Ukrainë mund të godasë rritjen ekonomike

17/03/2022 14:29

Lufta në Ukrainë mund të ngadalësojë rritjen ekonomike globale për më shumë se një pikë përqindjeje, në vitin e parë të pushtimit.

Sipas raportit më të ri të Organizatës për Zhvillim Ekonomik, lufta mund të shkaktojë “recesion të thellë” në Rusi.

Ndonëse Rusia dhe Ukraina përbëjnë përqindje të vogël në ekonominë globale, ato janë prodhuese të mëdha të lëndëve të para.

Sipas kësaj Organizate, konflikti mund të ndikojë në rritje globale të çmimeve për gati 2.5 për qind.

Çmimet veçse janë duke u rritur për shkak të rritjes së kërkesës, pas heqjes së kufizimeve për luftim të pandemisë së koronavirusit.

Top Channel