OKB: Më shumë se 3 milionë refugjatë janë larguar nga Ukraina

17/03/2022 09:12

Sipas vlerësimeve të OKB-së , më shumë se tre milionë njerëz janë larguar nga Ukraina që nga pushtimi i Rusisë më 24 shkurt.

Shumica kanë kërkuar strehim në Poloninë fqinje, duke mbërritur në kufi me tren ose autobus.

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres dha një përditësim mbi numrin e refugjatëve të mërkurën, duke thënë:

Populli i Ukrainës ka nevojë të dëshpëruar për paqen. Dhe njerëzit në mbarë botën e kërkojnë atë. Rusia duhet ta ndalë këtë luftë tani”.

Top Channel