“Ferr! Pashë të afërmit e mi të vdisnin”, rrëfimi i qytetarit nga Mariupoli i shkatërruar

17/03/2022 21:23

Një punonjës bamirësie që arriti të shpëtonte nga Mariupoli dje e përshkruar ferr dhe tmerr qytetit port të rrethuar nga rusët.

Çminuesi Halo Trust po punonte për të çarmatosur eksplozivët përpara se të detyrohej të lindte vendin.

Ai thotë se banorët e moshuar po vdesin në shtëpitë e tyre dhe askush nuk mund t’i ndihmojë për shkak të bombardimeve të vazhdueshme.

“Nga lajmet dhe videot e tjera ne mund të kuptojmë vetëm një pjesë të asaj që po ndodh në terren. Kemi kaluar nëpër ferr. Pashë shumë njerëz që i njihja të vdisnin.”

“Nuk ka rrymë, ngrohje, ujë. Nuk gjej fjalë për të përshkruar tmerrin, atmosferën, errësirën që mbretëron mbi qytetin e Mariupolit ose, më saktë, rrënojat që kanë mbetur nga qyteti”, tha ai.

Top Channel