Ukraina lidhet me rrjetin kryesor evropian të energjisë elektrike

16/03/2022 17:45

Energjia elektrike në Ukrainë është e lidhur me rrjetin kryesor evropian, për të shmangur ndërprerjet prej sulmeve ruse.

Fuqia po rrjedh nga Ukraina në BE dhe anasjelltas, përmes Rrjetit Evropian Kontinental, sipas presidentit ukrainas Volodyymyr Zelensky.

Zelensky tha se ishte mirënjohës për zyrtarët e lartë të BE-së që bënë ndryshimin.

“Në këtë fushë Ukraina është pjesë e Evropës”, tha Komisioneri i BE-së për Energjinë, Kadri Simson.

Moldavia, e cila kufizohet me Ukrainën, ka pasur gjithashtu sinkronizimin e energjisë elektrike me rrjetin evropian.

Top Channel