Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka pezulluar rolin e nderit që i është dhënë anëtarit më jetëgjatë të trupit huadhënës, pasi ai është rus.

Aleksei Mozhin, drejtori ekzekutiv për Rusinë në organin global të huadhënies, mbante rolin e nderit të dekanit që prej vitit 2015.

Një zëdhënës i FMN-së tha se ka pezulluar përkohësisht Mozhin “duke pasur parasysh rolin e Rusisë në luftën në Ukrainë” dhe ndikimin e saj.

Ai vjen pas presionit nga vendet e tjera aksionere, duke përfshirë SHBA-në, Britaninë e Madhe dhe Kanadanë, raportoi Financial Times.

Roli përfshin plotësimin e drejtorit menaxhues i cili kryeson bordin ekzekutiv të FMN-së.

Top Channel