Numri i refugjatëve ukrainas që kanë ikur nga vendi që prej fillimi i luftës është tani 3,000,381, sipas Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët.

Ato përfshijnë 1.8 milionë ukrainas në Poloni, sipas agjencisë së OKB-së për refugjatët, kurse 300,000 po shkojnë në Evropën Perëndimore.

Ukrainasit janë larguar nga qytetet nën sulmin e forcave ruse.

Njëzet ditë pas konfliktit, OKB-ja thotë se 691 civilë kanë vdekur dhe 1,143 janë plagosur.

Top Channel