Shoigu sugjeroi gjithashtu kalimin e armatimeve të kapura në konflikt, te rebelët e rajoneve separatiste, dhe Putin e aprovoi.

Forcat ruse janë pozicionuar rreth Kievit dhe po “bllokojnë” Mariupolin, ku mijëra njerëz po vuajnë një rrethim shkatërrues.

Mediat lokale raportojnë sirena paralajmëruese për sulm ajror në të gjithë Ukrainën, duke përfshirë Kievin, Odessa, Dnipro dhe Kharkiv.

Pas dymbëdhjetë ditësh rrethimi, Mariupol, një port strategjik, është pa ujë, gaz, energji elektrike dhe komunikim.

“Situata është pothuajse e dëshpëruar”, paralajmëruan Mjekët pa Kufij.

Top Channel