“Nëna ime më telefonoi dhe më tha se lufta ka filluar”/ Reagimet e para të ukrainasve

24/02/2022 13:36

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar tha se Vladimir Putin lëshoi një valë dhune në Ukrainë.

Në kryeqytetin Kiev, njerëzit kanë ikur për të kërkuar siguri, mes frikës se forcat ruse do të sulmojnë qytetin.

Dy të rinj që po kërkojnë siguri me familjen diku tjetër në vend kanë folur për BBC.

“Unë tani do shkoj në qendër të Ukrainës, prindërit e mi jetojnë atje, dhe duket zonë më e sigurt. Nuk kam fjetur deri në 4 të mëngjesit se na kishin paralajmëruar se do kishte luftë. Por pastaj pasi më kishte zënë gjumi, nëna ime më telefonoi dhe tha se lufta ka filluar”, tha ajo.

https://www.bbc.com/news/av/world-europe-60509373

 

Top Channel