“Nuk ka lindur ai burrë që më ndërpret!”, Rama debat me Boçin: Nuk është burrni kjo!

23/02/2022 20:10

Pas një pushimi disa minutash, ka rinisur puna në komisionin hetimor për inceneratorët

I thirrur si dëshmitari i fundit, kryeministri Edi Rama ka debatuar me deputetin Luçiano Boçi gjatë kësaj mbledhjeje.

Boçi: Rama këtu është në pozitën e dëshmitarët, dhe dua përgjigje. Ju kërkoni që këtë aferë t’ja rrëfeni publikut si përrallë .Si e keni mbrojtur ligjin në lidhje me këtë revolucion siç e keni quajtur. Rruga që ju keni është ajo e korrupsionit., Në ushtrinë tuja nuk merret vesh kush është kapiteni apo rreshteri sepse udhëheqësi jeni ju këtë e pranuat.

Rama: Përgjigje me po jo , s’ma përcaktoni ju. Nëse ju nuk doni nga unë komente, mos bëni komente…Unë nuk thashë populli fle gjumë dhe nuk mendoj që korrupsion është përralle dhe populli fle gjumë, sepse ky popull të jep ujë në bisht të lugës dhe e ka vlerësuar se kush punon dhe kush fle gjumë. Ju keni ngritur një tymnajë, 430 mln euro u grabitën, pra u krye dhe unë sërish po ju them që janë paguar për 55 milion për Elbasanin dhe Fier bashkë dhe 36.9 milion pagesa për Tiranën. Sa i përket revolucionin mjedisor kjo nuk diskutohet. Ju vetë jeni angazhuar në një revolucion kohët e fundit…Revolucioni mjedisor ka

Boçi: A keni një vendim për ndryshimin e autoritetit kontraktor? Përse shmangesh, mos bëj fluturime…A kalon nga Ministria e Mjedisit në atë të Transportit dhe Energjetikës? Kaq…

Rama: Përse më ndërpret? Unë do të jap përgjigjen që kam unë. ose e mbyll me ju, ju pyesni dhe nuk përgjigjem, Mua këtu ose më trajtoni si dëshmitar duke respektuar ligjin që ju ndalon të bëni komente,. akuza, fyerje…Ose nëse i bën këto ki durimin ..Doni respekt jepni respekt… Jeni deputet i një qyteti që deri dje vuante si qen nga helmi nga tymi. Gjithë gazrat toksikë nuk janë demokratë apo socialistë.

Tabaku: Nuk ka pse të ndajmë të njëjta mendime. Ktheni përgjigje.

Rama: Kush do nga unë përgjigje të thatë, duhet të bëjë pyetje të thatë…Elbasani në vitin 2014 kur ju mbyteshit tejkalonte normën e parashikuar për grimcat e pluhurit…

Boçi: Do të pyes për tymin në kohën e duhur, por në kohën e duhur.

Nuk ka lindur ai burrë që mua më ndërpret kur kam të drejtën e fjalës

Boçi: Është çështje ligji kjo, kaq të vogël e paske burrërinë, Këtu e mat ti burrërinë

Rama : E kam çështje të integritetit. Sekretar e partisë i kanë barë kur kanë qenë të vegjël

Boçi: E paske burrërinë historike

Top Channel