Një pjesë e mureve në hyrje të kalasë së Lezhës janë dëmtuar mbrëmjen e djeshme nga persona ende të pa identifikuar.

Këta persona nuk kanë kursyer dhe biletarinë në hyrje të kalasë duke e thyer dhe dëmtuar libra e dokumente me vlerë në brendësi të saj.

Specialisti i Drejtorisë së Trashëgimisë Kulturore, Ded Margjoni tregon se akte të tilla kanë ndodhur dhe herë të tjera, por kësaj herë janë prekur dhe dokumente me rëndësi historike dhe muret antike të kalasë.

Shumë objekte janë dëmtuar dhe herë të tjera si stola, rrjeti elektrik, apo dhe ura në hyrje të kalasë dhe ende nuk është marrë asnjë masë parandaluese dhe padyshim është një akt i shëmtuar, që nuk i shërben askujt, dhe dëmton se tepërmi turizmin.

Top Channel