Australia i rendit koalat si specie të rrezikuara

16/02/2022 08:22

Australia i rendit koalat si specie të rrezikuara. Habitatet e tyre janë shkatërruar nga spastrimet e tokës, zjarret, thatësira, sëmundjet dhe kërcënime të tjera.

Prej ndryshimeve klimatike dhe shfarosjes se pyjeve brenda një dekade koalat, simboli i Australisë janë në rrezik.

Australia e ka renditur koalën si specie të rrezikuar në pjesën më të madhe të bregdetit të saj lindor.

Habitatet e marsupialëve janë shkatërruar nga pastrimi i tokës, zjarret, thatësira, sëmundjet dhe kërcënime të tjera.

Qeverisë australiane i është kërkuar të bëjë më shumë për të mbrojtur koalën nga zvogëlimi i shpejtë i habitateve dhe ndryshimeve klimatike./DW/

Top Channel