Kancelari gjerman: Është detyra jonë parësore të parandalojmë një luftë në Evropë

15/02/2022 16:13

Kancelari gjerman Olaf Scholz shprehu shqetësim për atë që ai e quajti “shenja e krizës kërcënuese në Evropë”, gjatë një konference për shtyp në Kremlin me presidentin rus Vladimir Putin.

Scholz tha se të dy diskutuan në mënyrë të kuptueshme për mbledhjen ushtarake ruse në kufirin ukrainas.

“Nuk mund të theksoj më shumë, se sa të shqetësuar jemi,” tha Scholz.

“Është urgjente të kemi një de-përshkallëzimin në mënyrë që të mos kemi një luftë në Evropë”, tha Scholz, duke shtuar se “opsionet diplomatike janë ende atje”.

Scholz tha se Putin dhe ai ranë dakord se formati i Normandisë ishte i rëndësishëm për zgjidhjen e konfliktit ukrainas. “Unë nuk do të thoja se kjo është e humbur,” tha ai.

“Është detyra jonë të parandalojmë një luftë në Evropë”, tha Scholz.

“Për ne gjermanët, por edhe për të gjithë evropianët, është e rëndësishme që siguria e qëndrueshme nuk mund të arrihet kundër Rusisë, por vetëm me Rusinë”, tha kancelari gjermane.

“Besoj se jemi në situatën që të shfrytëzojmë të gjitha mundësitë për të bërë të mundur një zgjidhje paqësore. Ajo që është e rëndësishme për mua është që bisedimet të zhvillohen në këtë grup kontakti trepalësh, pra në Minsk”, tha Scholz gjatë konferencës për shtyp.

Top Channel