Shpyllëzimi në Amazonën braziliane në janar arrin përmasa 7 herë më të mëdha se Manhattan-i

12/02/2022 13:19

Të dhënat satelitore të qeverisë braziliane zbuluan se numri i pemëve të prera në Amazonën braziliane në janar ishte 5 herë më shumë krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas një lajmi në BBC, prerja e pemëve në Amazonën braziliane po merr përmasa serioze.

Të dhënat e agjencisë hapësinore braziliane treguan se Amazona e vendit pati 5 herë më shumë shpyllëzime muajin e kaluar sesa në të njëjtin muaj të një viti më parë, dhe është shkalla më e lartë e prerjeve që nga fillimi i regjistrimeve në vitin 2015.

Siç thuhet në lajm, shpyllëzimi arriti në gjithsej 430 kilometra katrorë në janar, ndërsa u theksua se zona e shpyllëzuar ishte 7 herë më e madhe se rrethi Manhattan në New York.

Ambientalistët akuzojnë presidentin brazilian Jair Bolsonaro se ka lejuar rritjen e shpyllëzimit.

Komunitetet indigjene që jetojnë në Amazon po përpiqen gjithashtu të mbrojnë pyjet e tyre tropikale dhe mënyrën e tyre të jetesës.

Top Channel