“Blue Movie” është film i parë në botë ku është kryer vërtet marrëdhënie seksuale.

Regjisori Andy Warhol e realizoi filmin në vitin 1969, ndërsa mbahet mend si artisti revolucionar i popit pas pikturave ikonike të ekspozuara në mëndafsh të kanaçeve të supës së Campbell dhe Marilyn Monroe.

Filmat e tij rrallë dukeshin diçka siç shumica e njerëzve e imagjinojnë një film të duket.

Filmi i tij pesë orë e gjysmë ” Gjumi ” , për shembull, ishte tërësisht i përbërë nga pamjet e të dashurit të tij në gjumë.

“Blue Movie”prej  133-minutash ishte pak më i përfshirë, por mjaft i thjeshtë.

Çifti i luajtur nga Viva dhe Louis Walden rrinë në apartamentin e tyre në Nju Jork. Ata bisedojnë për gjëra të tilla si Lufta e Vietnamit, gatuajnë, bëjnë dush dhe kryejnë marrëdhënie seksuale.

Filmi debutoi me shumë sukses në kinematë në Nju Jork dhe u shfaq gjithashtu në Berkeley të Kalifornisë.

Por jo çdo gjë shkoi mirë, pasi një teatër i qytetit të Nju Jorkut që e shfaqi u gjobit me 250 mijë dollarë duke  quajtur turpësi filmin.

FOTO GALERI
2/11
“ Blue Movie”

Top Channel