Omicron në Shqipëri – Shpërthimi dhe mbrojtja prej tij

05/02/2022 12:38

Kemi mësuar shumë mbi mënyrën si të përballemi me Covid-19 dhe si të jetojmë me të. Varianti më i i ri i Covid-19 na mësojë edhe më tepër se sa të kujdesshëm duhet të jemi në fuzqizimin e imunitetit tonë.

Sipas të dhënave të rapotuara deri tani, në ato vende ku Omicron është bërë variant dominues dhe në atovende ku kanë munguar masat për ndërprerjen e transmetimit, është vënë re që shtrimet në spital janë më të shumta

Po cilët janë faktorët që ndikuan në shpërthimin e pakontrolluar të rasteve me këtë variant të ri të Covid- 19?

Nje gjë është e sigurt, ky variant ka prekur më së shumti njerëzit e pavaksinuar, dhë në pjesën më të madhe të rasteve numri i shtrimeve në spital ka qenë pikërisht me ata njerëz që nuk janë të vaksinuar.

Cilat janë shenjat klinike të Omicron dhe dallimi i tyre nga virozat e stinës? Përse testi i shpejtë rezulton shpesh negativ në personat e infektuar me Omicron?

Mjeku infeksionit i ftuar në emision “Hipokrati” i jep përgjigje pyetjes më të shpeshtë të bërë në kohët e fundit.

Sa e domosdoshme është marrja në kohë të zgjatur e vitaminave dhe suplementeve për të rritur imunitetin? Deviral, Vitaminë C, D3 dhe Zink! Aleatët tanë të përhershëm dhe të sigurt që garantojnë rritjen e imunitetit dhe mbrojtjen nga viruset.

Gjithçka në Hipokrati

Sonte, ora 16.40!

Top Channel