Shumë më herët se sa pritej, qeveria Gjermanisë dhe përfaqësuesit nga të 16 landet i kanë dhënë dritën jeshile vendosjes së standardeve të njëjta në të gjithë vendin për tifozët që futen në stadium.

Nëse çdo klub individual i Bundesligës do të përfitojë apo jo nga një limit i lejuar prej deri në 50% të kapacitetit të stadiumit, mbetet për t’u parë.

Përpara se disa sfida ligjore të paraqitura nga tre klube të Bundesligës të mund të shkonin në gjykatën më të lartë administrative në Munster, qeveria e Gjermanisë dhe përfaqësuesit nga të 16 landet e vendosën të nxjerrin rregullat e para mbarëkombëtare për rihyrjen e tifozëve për shkak të pandemisë së Covid-19 bëjnë me dije mediat gjermane.

Ky vendim i jep fund rregullave të ndryshme që janë shfaqur në shtete të ndryshme gjatë javës së kaluar. Të gjitha mjediset sportive në natyrë tani mund të mirëpresin deri në 10,000 spektatorë. Vendet më të vogla janë të kufizuara me një kapak kapaciteti prej 50 %.

Rregullat e reja ende kërkojnë mbajtje maskash. Për më tepër, klubet duhet të funksionojnë sipas rregulloreve “2G” (ku mund të marrin pjesë vetëm të vaksinuarit ose të shëruarit) ose “2G+” (ku të vaksinuarit dhe të rikuperuarit duhet të ofrojnë gjithashtu një test negativ PCR).

Jo çdo ndeshje e Bundesligës këtë fundjavë që vjen do të zhvillohet para turmave prej 10,000 shikuesish të drejtpërdrejtë. Disa lande kanë miratuar ende vetëm kufijtë më të ulët. Për shembull, Baden-Wurttemberg aktualisht lejon vetëm deri në 6000 spektatorë. Mainz, për të marrë një shembull tjetër, ka të ngjarë të qëndrojë në 6,800 sipas urdhëresës aktuale të Rheinland-Pfalz.

Sidoqoftë, duhet të jetë e arsyeshme të supozohet se të gjitha stadiumet gjermane të futbollit në natyrë do të mirëpresin 10,000 tifozë.

Top Channel