Italia do reformojë gjyqësorin/ Presidenti Matarela e njoftoi në parlament gjatë betimit

03/02/2022 19:42
ARCHIV - 30.12.2021, Italien, Rom: Sergio Mattarella, italienischer Staatspräsident, hält seine Rede zum Jahresabschluss. Am 24. Januar beginnt die Wahl des Nachfolgers von Mattarella. (zu dpa "Auch Wahlleute in Covid-Isolation in Italien dürfen Staatschef wählen") Foto: Paolo Gia/Quirinal Press Office/ANSA via ZUMA Press/dpa - ATTENTION: editorial use only and only if the credit mentioned above is referenced in full +++ dpa-Bildfunk +++

Në ditën e betimit si president i Italisë për një mandate të dytë 7 vjecar, Sergio Matarella deklaroi se vendi ka nevojë për një reformë të thellë të sistemit të drejtësisë për ti dhënë më shumë besueshmëri

“Dua të përshëndes Gjykatën Kushtetuese që është garant i kushtetutës tonë. Gjithashtu dua të përshëndes edhe sistemin e drejtësisë që duhet të nisë një reformim të thellë. Prej shumë kohësh ai është kthyer në një fushë beteje brenda llojit, që shpesh e ka bërë të shfokusohet nga interesat që ka shoqëria”.

Më tej Matarrela shtoi se pa parti të përgjegjshme qytetari ndihet i pa mbrojtur, për kreun e shteti qytetari duhet të gjejë mbështetje te politika për të shprehur idetë e tij.

Pak orë para fillimit të ceremonisë, presidenti rus Vladimir Putin i dërgoi një mesazh urimi Mattarellas në faqen e Kremlinit për rizgjedhjen e tij.

Kam besim se zhvillimi i mëtejshëm i dialogut konstruktiv dypalësh dhe bashkëpunimi i frytshëm në sektorë të ndryshëm do të kënaqë plotësisht interesat e popujve të vendeve tona dhe të Evropës në tërësi”. shkruan Putin i cili në këto orë është nën shënjestrën e shteteve të bashkuar për çështjen e Ukrainës.

Top Channel