Lajmi i fundit
Kreu i SPAK, Altin Dumani në takim me gazetarët: Nuk janë të vërteta lajmet se jam kërcënuar. Masat e sigurisë ato që kanë qenë
Dumani për dosjen e sterilizimit: Prokurorët po reflektojnë sugjerimet e gjykatës

Parimi suedez për lumturinë dhe ekuilibrin në shtëpi

27/01/2022 05:15

Skandinavët mund t’i imitojmë në mënyra të ndryshme dhe një prej tyre është dekorimi i shtëpisë. Jo pa arsye fotot e brendshme të tyre janë ndër më të njohurat në Instagram dhe faqet e dekorimit të shtëpive. Por, këtu bie në sy një parim – vonesa.

Është një filozofi që thekson ekuilibrin në të gjitha sferat e jetës dhe i ka rrënjët në besimin se moderimi është çelësi i lumturisë. I gjithë parimi mbeti një mijë vjet më vonë dhe për shumë është një udhërrëfyes në sfera të ndryshme të jetës. Kur bëhet fjalë për dizajnin e brendshëm, ai është bërë gjithnjë e më popullor kohët e fundit dhe shumë e konsiderojnë atë kyç në popullaritetin e shtëpive skandinave. Dhe më poshtë janë 7 mënyra për të zbatuar këtë parim.

Pastroni rrëmujën

Rrëmuja, ngutja dhe ngutja janë krejtësisht e kundërta e asaj që na mëson ky parim, kështu që së pari duhet të heqim qafe tepricën. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të shisni të gjitha gjërat, por të përcaktoni se çfarë është e dobishme për ju dhe çfarë thjesht zë hapësirë. Shkoni nga dhoma në dhomë dhe kontrolloni se çfarë ka një qëllim dhe ju sjell përfitime praktike ose gëzim në jetë, dhe hiqni tepricën.

Filloni nga një bazë neutrale

Për të vendosur një ekuilibër ngjyrash, filloni me një bazë më neutrale, më pas shtoni nuanca të tjera më vonë. Muret e bardha dhe mobiliet me ngjyrë neutrale janë të mira për të filluar, dhe më vonë mund të merrni këllëfë jastëku shumëngjyrësh dhe të varni në mure foto të bukura. Kjo sjell një atmosferë më të qetë, por gjithashtu ofron mundësinë për të ndryshuar më vonë paletën e ngjyrave pa pasur nevojë të filloni të gjithë dhomën nga e para.

Zgjidhni gjërat për shtëpinë me kujdes

Për të mos u futur në një situatë ku keni teprica në shtëpi, gjithçka që blini duhet të planifikohet me kujdes dhe me qëllim. Ju nuk blini sende të shtëpisë kur jeni të mërzitur ose të trishtuar, por kur e dini saktësisht se çfarë keni nevojë. Është gjithashtu në rregull të gjesh diçka që dëshiron dhe më pas të presësh që ajo të jetë me zbritje.

Ngjyrosni një mur ndryshe

Nëse nuk ju pëlqen uniformiteti i ngjyrave në mure, ekziston mundësia që njëra prej tyre të kthehet në një ngjyrë tjetër për të pasur një ndikim të veçantë në hapësirë. Këtë mund ta bëni me letër-muri të posaçëm vetëm për atë pjesë, apo elementë të tjerë dekorativë. Ju e dini që keni arritur efektin e dëshiruar nëse ai mur duket i personalizuar, por jo si diçka e tepruar.

Përdorni muret si hapësirë ​​ruajtëse

Të gjithë kemi probleme me hapësirën e ruajtjes, ndaj duhet të përdorim të gjitha potencialet e hapësirës. Një mënyrë është përdorimi i mureve me rafte, dollapë apo detaje të tjera që mund të varen në to. Ekziston edhe mundësia e rafteve të larta, nga dyshemeja në tavan, të cilat mund të shërbejnë si një vend për ruajtjen e gjërave dhe gjithashtu një detaj që ndan dy pjesët e një dhome.

Përfitoni edhe nga artikujt e përdorur

Nuk ka pse të jetë e gjitha për blerjen e gjërave të reja, ka edhe të vjetra që kanë nevojë për një shtresë të re boje ose llak për të shndritur përsëri dhe për të qenë të dobishme. Artikujt e përdorur mund të kursejnë para dhe të zvogëlojnë ndikimin në mjedis dhe të kontribuojnë në një pamje më të mirë të hapësirës.

Vendoseni atë që ju pëlqen në një vend të dukshëm

Hapësira në të cilën jetoni duhet të jetë e këndshme për ju dhe për këtë arsye nuk duhet të fshihni atë që ju pëlqen në të, por ta theksoni atë. Pavarësisht nëse janë libra, bimë apo foto të çmuara familjare, duhet të jetë diku ku mund ta shihni për të vlerësuar lidhjen tuaj me atë detaj.

Top Channel