Pas shumë kohësh Stambolli mbulohet nga dëbora, qytetarët në ‘festë’

23/01/2022 14:27

Magjia e ftohtë dhe reshjet e borës në të gjithë Turqinë më në fund mbuluan edhe Stambollin të shtunën.

Qytetarët atje i kanë pritur me entuziasën reshjet e dëborës, edhe pse sollën probleme në qarkullim.Shumë prej tyre shijuan pamjen dhe borën në kodrën Çamlica, pika më e lartë e qytetit.

Përveç disa aksidenteve të vogla, rrugët kryesore ishin të hapura pasi bashkitë e ndryshme ishin gati pas shumë paralajmërimeve paraprake në lidhje me reshjet e afërta të borës.

Policia dhe ekuipazhet e Drejtorisë së Përgjithshme të Autostradave (KGM) shtuan përpjekjet e tyre për të siguruar që autostradat kryesore dhe autostradat që çojnë në Stamboll do të mbeten të pastra pasi reshjet e borës u shtuan në provincat fqinje.

Turkish Airlines deklaroi se 46 fluturime për dhe nga aeroporti Sabiha Gökçen të planifikuara për të shtunën u anuluan pasi reshjet e borës priten të prekin anën aziatike të qytetit.

Top Channel