Kompozitori Kujtim Laro ishte bashkëpunëtori i shtrenjtë i shumë regjisorëve të filmave shqiptarë.  Udha e shkronjave, nëntori i dytë, në fillim të verës, lulekuqe mbi mure etj, janë tinguj që shkruan historinë e filmit shqip.

Për të promovuar një disk të ri që përmban kolonat zanore të disa prej filmave ku ai bashkëpunoi, nëpërmjet muzikës së dhomës erdhën në një koncert të kuruar me shumë kujdes nga disa interpretë dhe veçanërisht të pianistes Ardita Bufaj, më 29 nëntor në Vlorë, u mbajt koncerti “Lulekuqe mbi mure”.

Me veshin e “absolut’ dhe ndjeshmërinë e lartë, Kujtim Laro mbetet një ndër korienjtë e muzikës shqiptare, dhe koncerti u duartrkit dhe mirprit nga publiku.

Muzika e tij rrezaton elegancë dhe emocioni ishte elementi thelbësor i Kujtim Laros.

Albumi “Lulëkuqet mbi mure” u punua për muzikë dhome nga Endri Sina, Klidian Qafoku, Alban Laro dhe Jusiald Xhani.

Top Channel