Sezoni 2020/2021, i luajtur me dyer të mbyllura për shkak të pandemisë së Covid-19, i kushtoi klubit të Tottenhamit një humbje prej 80.2 milionë stërlinash (95 milionë euro).

Të ardhurat nga shitja e biletave gjatë këtij sezoni arritën në vetëm 1.9 milionë stërlina (2.3 milionë €), nga 94.5 milionë (112.3 milion €) që ishin një vit më pare.

Humbjet ishin është më të mëdha për shkak të anulimit të ngjarjeve të tjera të rëndësishme në “Tottenham Hotspur Stadium” si koncerte, ngjarje të tjera sportive etj. Kujtojmë që ky impiant modern, nga më spektakolarët në botë, ka një kapacitet prej 63 mijë vendesh dhe ndërtimi i tij ka kushtuar 1.4 miliardë euro.

“Rezultatet e publikuara për vitin fiskal që përfundon më 30 qershor 2021 pasqyrojnë periudhën e vështirë të pandemisë dhe kohën jashtëzakonisht të pafavorshme, e cila përkoi me hapjen e stadiumit në prill 2019”, – tha presidenti Daniel Levy. Rritje e të ardhurave të lidhura me të drejtat televizive kontribuoi në zbutjen e lehtë të rënies së përgjithshme të të ardhurave, të cilat arritën në 430 milionë euro, krahasuar me 478 milionë një vit më parë.

Top Channel