700 raste me kancerin e gjirit/ Tetori, muaji rozë “çdo grua duhet të kontrollohet”

01/10/2021 15:28

Muaji tetor apo muaji rozë  duhet të kujtojë çdo grua të bëjë një kontroll të gjirit nëse deri më tani ka neglizhuar e nuk e ka bërë ende .

1 në tetë gra diagnostikohet me kancerin e gjirit dhe çdo vit numërohen 719 raste të reja me  sëmundjen vdekjeprurëse që nëse kapet në fazat fillestare kurohet.

Peripecitë dhe kalavari i një pacienteje të diagnostikuar me kancer gjiri janë të panumërta, por një eko gjiri , një mamografi shpëton jetë dhe të mban larg nga rrezet dhe kimioterapitë.

E nëse mëson se je një prej tyre mos u ndal por ki kurajon si këto gra.

Me hyrje në muajit tetor ministrja e shëndetësisë ka një mesazh.

çdo grua me kancer  kërkon mbështetje dhe kurajo nga të afërmit e saj por edhe nga strukturat shendetësore  jo vetëm për t’ia dalë por për t’ia bërë sa më të lehtë rrugën e saj për ta fituar betejën.

Top Channel