Smoke rises from explosion from outside Kabul's airport in Kabul, Afghanistan, Thursday, Aug. 26, 2021. An explosion went off Thursday outside Kabul's airport, where thousands of people have flocked as they try to flee the Taliban takeover of Afghanistan. Officials offered no casualty count, but a witness said several people appeared to have been killed or wounded. (AP Photo/Wali Sabawoon)

Të paktën 2 persona kanë vdekur dhe mbi 19 janë plagosur gjatë tre shpërthimeve në kryeqytetin e provincës lindore, Nangarhar.

Ky është përshkruar si sulmi i parë vdekjeprurës prej kur talibanët kanë marrë kontrollin e Afganistanit më shumë se një muaj më parë.

Dëshmitarët dhe një anëtar i administratës së udhëhequr nga talibanët kenë thënë se të paktën njëri nga shpërthimit në Jalalabad ka qëlluar një makinë me luftëtarë talibanë.

Në mesin e të plagosurve ka gra dhe fëmijë.

Talibanët kanë hyrë në Kabul më 15 gusht, duke larguar nga pushteti qeverinë e përkrahur nga Perëndimi dhe janë zotuar se do të rikthejnë sigurinë.

Nangarhar është qendra e degës së grupit militant Shteti Islamik në Afganistan, (IS-K), e cila konsiderohet armike e udhëheqësve të rinj të Afganistanit.

Top Channel