Ekspozita “pranverArt”/ 67 artistë shfaqin punimet e tyre në pikturë pikturë dhe skulpturë

08/09/2021 19:54

Prej 12 vitesh ekspozita “PranverArt” hap dyert për publikun. Në një nga hapësirat e Muzeut Historik Kombëtar. 67 autorë shfaqin punët e tyre në zhanrin e pikturës dhe skulpturës.

Dy organizatorët piktori Lazar Taçi dhe skulptori Maks Bushi, kanë mbajtur gjallë ekspozitën, por dhe i kanë dhënë asaj jetë dhe vazhdimësi.

“PranverArt” prezanton mbi 100 punime në skulpturë dhe pikturë. Mes artistëve, skulptorja Juli Miftari vjen me një tematikë sociale dhe aktuale. Ajo prezanton skulpturën e titulluar “Rrokullisja e mitit”.

Edhe sivjet prurjet dhe gjeografia e autorëve gjithnjë e më shumë po shtrihet përtej kufijve. Maksim Bushi, Lazar Taçi, Agron Shehu, Juli Miftari, Anastas Kostandini, Bedri Pejani, Flamur Vathi, Hasan Çapari, Ilia Cani, Kleo Nini, Klement Sina, Lec Shkreli, Vlash Prifti, Zaim Elezi etj janë disa nga artistet pjesëmarrës.

PranverArt është si një qerthull arti, ku artisti ballafaqohet me kolegët, ku japin e marrin vlera të reja dhe ekspozita kthehet në një mozaik ku shikuesi do të gjejë atë që pëlqen.

Top Channel