​Volkswagen nga viti 2030 pa transmisione manuale

05/09/2021 18:32

Vitet e fundit, prodhuesit premium kanë tërhequr pothuajse plotësisht kutitë e ingranazheve manuale nga oferta e tyre.

Shoferët e këtyre makinave presin rehati dhe komoditet, dhe gjithnjë e më pak duan të “ndryshojnë shpejtësinë”.

Volkswagen do të eliminojë transmetimet manuale në automjetet e tij deri në fund të dekadës.

Sipas Auto Motor und Sport, gjenerata e re Tiguan, një nga modelet më të njohura të Volkswagen, do të nisë në vitin 2023 ekskluzivisht me një transmetim automatik.

I njëjti fat e pret edhe Passatin e ri, por edhe të gjitha modelet nga viti 2030, edhe pse atëherë, siç qëndrojnë gjërat në programin e prodhimit të Volkswagen, do të dominojnë makinat elektrike me transmetime automatike.

Markat e tjera brenda Grupit VW, si Skoda dhe Seat, do të ndjekin hapat e Volkswagen.

Top Channel