Festivali ballkanik i filmit/ Pogradec, për pesë ditë do të shfaqen 40 filma nga rajoni

02/09/2021 19:56

Në Pogradec është kthyer Festivali Ballkanik i Filmit.

Për 5 ditë e radhë në qytetin liqenor do të shfaqen gjini të ndryshme filmash nga vende të ndryshme që vijnë në këtë edicion. Artistë, kineastë, producentë nga të gjitha shtetet Ballkanike janë pjese e këtij

Edicioni të 11 të Festivalit që ka nisur edhe si një homazh për artiste, miq dhe ideator të tij që nuk jetojnë më si Gjergj Xhuvani apo Fatos Baxhaku deri tek ata që humbën edhe jetën nga pandemia si Kujtim Prodani.

Pandemia e vështirësoi vënien në skenë të shfaqjeve artistike, realizimin e filmit e dokumentare e por edhe organizimin e eventeve artistike që munguan për një kohe të gjatë.

Nata e parë u çel me filmin shqiptar “Liqeni im” të Gjergj Xhuvanit ndërsa në konkurrim për 5 netë do të jenë 40 prodhime ballkanike.

Top Channel