Në këtë situatë të pandemisë Covid-19 shkencëtarët në botë po hetojnë mutacionet që po pëson koronavirus dhe si mund të ndryshojë ai në stinën e ftohtë.

Mutacionet sipas Silva Binos ndodhin në proteinë S të koronavirusit, i cili bën lidhjen e tij me qelizat njerëzore.

Varianti Delta që po dominon në Europë është shqetësues por nuk ka të dhëna se ka nxjerrë jashtë loje vaksinës.

Sipas Binos ka mutacione të tjera, si Kappa apo Lamba, të cilat janë nën hetim nëse janë ato shkaktare të vdekshmërisë së lartë dhe a i shpëtojnë vaksinës.

Kjo mbetet për tu parë nga të dhënat që po grumbullohen në ato vende ku janë shfaqur mutacione të variantit klasik të koronavirusit.

Top Channel