Gjigantët fluturues rusë në ndihmë të Greqisë/ Ilyushin dhe Beriev do të hedhin 110 tonë ujë në Evia dhe Peloponez për çdo fluturim

11/08/2021 11:45

Tre gjigantët rusë fluturues Beriev-200 dhe Ilyushin il-76 do të punojnë së bashku sot për të shuar zjarrin që ka pushtuar Evian dhe Peloponezin.

Sipas informacioneve ekskluzive të Protothema.gr, planifikimi i Mbrojtjes Civile dhe Brigadës së Zjarrit u përfundua dhe në orët e ardhshme avioni amfib rus Beriev, së bashku me dy gjigantët Ilyushin, do të përpiqen të formohen, duke u përpjekur të ndalojnë vatrat.

Të tre avionët rusë do të fluturojnë së bashku: Udhërrëfyesi i formimit do të jetë Beriev rus dhe dy avionët Ilyoushin do të ndjekin në një operacion të koordinuar, në mënyrë që të arrihet rezultati më i mirë i mundshëm.
Pilotët e Beriev kanë operuar në Greqi për një kohë të gjatë dhe njihen më mirë me veçoritë dhe terrenin dhe do të ndjekin nga afër dy gjigantët Ilyushin.

Të tre avionët e shuarjes së zjarrit së bashku do të lëshojnë 110 tonë ujë në të njëjtën kohë: 12 ton në Beriev dhe 49 ton secili në Ilyoushin, ndërsa koha e operacioneve është sekret deri tani.

Hedhja e njëkohshme e 110 tonë ujë për të ndaluar zjarrin që do të ndodhë për herë të parë në Greqi, në koordinim me forcat tokësore dhe policinë, në mënyrë që të mos ketë banorë.

Top Channel