Nis festivali “Doku Fest”, në edicionin e 20 marrin pjesë 230 filma dhe dokumentarë

07/08/2021 19:56

Festivali Dokufest ka hapur dyert e skenave të kinemave në edicionin e 20-të.

Sipas drejtorit gjeneral të festivalit, Eroll Bilibani vlerën e këtij përvjetori e ka shtuar premiera e filmit kosovar të metrazhit të shkurtë “Pa vend” që garoi për “Palmën e Artë”, në festivalin prestigjioz të filmit, të Kanës.

Regjisori i filmit, Samir Karahoda thotë se filmi po jepet në kohën e duhur dhe vendin e duhur, pasi i njëjti flet për sukseset dhe sfidat e klubit të suksesshëm të pingpongut “Lidhja e Prizrenit”.

Përkundër se pandemi, drejtori artistik i festivalit, tregon se numri i filmave dhe dokumentareve garuese ka qenë i madh, dhe prej tyre janë përzgjedhur rreth 230.

Top Channel