“Akrobacira me topa ping pongu”/ Çfarë bëri miliarderi Jeff Bezos gjatë udhëtimit në hapësirë (PAMJET)

22/07/2021 18:43

Miliarderi Jeff Bezos udhëtoi në hapësirë me ekuipazhin në një raketë Neë Shepard duke shënuar një ditë të rëndësishme në kalendar.

Skuadra kaloi kohë të mirë dhe ata u argëtuan duke hedhur topa ping-pongu, duke kapur karamele Skittles dhe duke bërë “akrobaci” në anije.

Bezos themeloi “Blue Origin” në vitin 2000, udhëtoi në hapësirë këtë javë në shoqërinë e vëllait të tij Mark, pionieren e aviacionit 82-vjeçarja Wally Funk, e cila u bë gruaja më e vjetër në hapësirë dhe holandezi tetëmbëdhjetë vjeçar, Olivier Daeman, fituesi i bamirësisë ankand, personi më i ri që ka udhëtuar në hapësirë.

Bezos qëndroi për 11 minuta në hapësirë, ndërsa  disa javë para tij të njëjtin udhëtim e realizoi, miliarderi Rchard Branson.

 

FOTO GALERI
1/11

Top Channel