Numri i të infektuarve dhe të vdekurve me koronavirus është duke u rritur sërish, ka thënë Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), duke ia atribuuar këto trende ngadalësimit të procesit të vaksinimit, si dhe heqjes së masave si vendosja e maskës.

Përhapja e variantit Delta të këtij virusi është duke shtuar numrin e rasteve po ashtu.

Numri i të vdekurve është rritur javën e kaluar, pas nëntë javëve të rënies, ka thënë OBSH.

Kjo Organizatë ka regjistruar më shumë se 55,000 jetë të humbura në gjithë botën, çka përbën rritje prej 3 për qind nga java e kaluar.

Numri i të infektuarve është rritur për 10 për qind javën e kaluar, në gati 3 milionë.

Numri më i madh është regjistruar në Brazil, Indi, Indonezi dhe Britani të Madhe.

OBSH-ja ka thënë se varianti Delta tani është identifikuar në 111 shtete dhe pritet të bëhet variant dominues në muajt në vazhdim.

Top Channel