​Kryeministri britanik Boris Johnson paralajmëroi sot për kujdes pasi infeksionet e COVID-19 do të rriten, ndërsa përgatitej të njoftonte heqjen e kufizimeve nga 19 korriku.

“Jemi pranë momentit përfundimtar në hartën tonë të bllokimit, por plani për të rivendosur liritë tona duhet të vijë me një paralajmërim”.

“Ndërsa përhapja fenomenale e vaksinave i ka ofruar çdo të rrituri disa mbrojtje kundër virusit dhe lidhja thelbësore midis rasteve, shtrimeve në spital dhe vdekjeve është dobësuar, pandemia globale nuk ka mbaruar ende”.

Ministrat pritet të përfundojnë nëse testet e vendosura për heqjen e bllokimit, suksesi i përhapjes së vaksinave, prova që vaksinat po shkaktojnë një ulje të pranimeve në spital dhe të vdekjeve, që nivelet e infeksionit nuk rrezikojnë një rritje të pranimeve dhe se nuk ka variante të reja të shqetësimi që hedhin poshtë progresin, janë përmbushur, duke lejuar hapin e katërt të hartës COVID-19 të vazhdojë.

Top Channel