Prostata është një gjendër e vogël, në madhësinë e një gështenje e cila gjendet vetëm të meshkujt. Kjo gjendër është e lokalizuar nën fshikëzën e urinës dhe ka si funksion prodhimin e spermës. Me kalimin e moshës gjendra e prostatës tenton të zmadhohet.

Cilat janë simptomat e zmadhimit të Prostatës dhe në çfarë moshe fillojnë të shfaqen shenjat e para? Çfarë është Prostatiti apo inflamacioni i kësaj gjëndre?

Një tjetër sëmundje e prostatës është dhe Prostatiti apo inflamacioni i gjendrës së prostatës. Prostatiti haset tek meshkujt e të gjitha moshave, por më i përhapur është kryesisht tek meshkujt e moshave nga 30 deri në 50 vjeç.

Emisioni i sotëm “Hipokrati” i dedikohet tërësisht zmadhimit të prostatës dhe mënyrës se si duhet vepruar që në shfaqjen e shenjave të para.
Testi PSA! Përse duhet bërë ky ekzaminim laboratorik dhe në çfarë moshe të meshkujve rekomandohet kryerja e tij? PSA është një test gjaku që shërben për të zbuluar prezencën e kancerit në prostatë.

Sa ndihmon suplementi Prostamax në uljen e volumit të Prostatës? A mund të diagnostikojmë dhe parandalojmë në fazat e hershme Kancerin e Prostatës?
Gjithçka në Hipokrati. Sonte, ora 17:00 në Top Channel.

Top Channel