Turqia vendos karantinë 14-ditore për udhëtarët që vijnë nga 8 shtete

02/06/2021 01:57

Turqia ka njoftuar kufizime të reja të udhëtimit për udhëtarët që hyjnë në vend, në një përpjekje për të frenuar përhapjen e pandemisë së koronavirus të ri (COVID-19).

Në një deklarate të publikuar nga “Turkish Airlines”, e cila bazohet në një njoftim të autoriteteve zyrtare, thuhet se udhëtarët që vijnë nga Afganistani, Bangladeshi, Brazili, Afrika e Jugut, India, Nepali, Pakistani dhe Sri Lanka, do të jenë në karantinë për 14 ditë në vendet e përcaktuara nga qeveritarët.

Udhëtarëve që kanë qenë në këto vende në 14 ditët e fundit gjithashtu do t’u kërkohet të paraqesin një rezultat negativ të testit PCR të kryer brenda 72 orësh para se të hyjnë në Turqi.

Top Channel