Virusi korona na tregoi se morëm shumë mundësi dhe zakone për të dhënë dhe na mësoi se shëndeti është akoma shumë i rëndësishëm.

Edhe pse ende nuk është mundur, jeta të paktën pjesërisht po kthehet në normalitet, dhe me këtë vijnë rregulla të reja, domethënë urdhërime

Kujdes kë puthni

Higjiena personale dhe distanca sociale janë ndër temat kryesore të vitit të kaluar dhe do të mbesin të rëndësishme. Pasi përqafuam dhe puthëm familjen dhe miqtë për vite me radhë pa frikë, tani jemi të detyruar të zvogëlojmë kontaktet në minimum. A është gjithmonë i domosdoshëm një përqafim dhe një puthje, apo mjafton një shtrëngim duarsh? Kush është në kontakt me kë, veçanërisht gjatë sezonit të gripit? Të gjitha këto pyetje do të jehojnë në kokën tonë në të ardhmen.

Jetë të veçantë biznesi dhe jeta private

Shumë filluan të punonin nga shtëpia dhe kështu humbën distancën fizike midis vendit të punës dhe shtëpisë. Për disa, kjo shkaktoi përtaci dhe justifikime për të mos punuar, dhe për të tjerët, angazhim maniak ndaj punës dhe sindromën “vetëm për të përfunduar këtë”. Tani është periudha e tranzicionit ku dikush shkon në zyrë dhe dikush jo, por është e rëndësishme të bëhet një ndryshim midis punës dhe kohës së lirë, për hir të shëndetit mendor.

Ju nuk mund të jetoni vetëm në internet

Komoditeti është i mirë dhe nuk është keq të jesh dembel herë pas here, të qëndrosh në shtëpi dhe të kënaqesh në mënyra të ndryshme. Por jeta, ajo e vërteta, zhvillohet jashtë, midis njerëzve dhe kërkon kontakte. Mbi të gjitha, kërkon veprim dhe lëvizje, sepse trupit tonë nuk i pëlqen pasiviteti në planin afatgjatë, dhe mendja jonë është katastrofike. Kjo është arsyeja pse ju duhet të bëni plane dhe të përdorni të gjitha mundësitë që ju ofrohen.

Ju jeni duke punuar në palestër

Karantina dhe puna nga shtëpia kanë bërë që shumë të shtohen në peshë dhe të humbin muskujt nga pasiviteti. Forma fizike është shumë e rëndësishme, dhe gjithashtu ndikon në gjendjen e përgjithshme të trupit – gjumë më të mirë, oreks normal dhe qetësi të përgjithshme. Stresi, ndër të tjera, vjen nga mungesa e aktivitetit fizik, dhe trupi juaj do të jetë mirënjohës nëse punoni për të.

Shijoni çdo senduiç

Ushqimi duhet të sjellë gëzim dhe të na plotësojë, sepse në këtë mënyrë nuk do ta teprojmë. Dhe se vetëdija dhe kënaqësia ndaj diçka nuk i referohet vetëm ushqimit, por edhe çdo përvoje tjetër, pa marrë parasysh se sa “e zakonshme” mund të na duket. Thjesht, merrni frymë me mushkëri të plota.

Top Channel