Në shoqëri është krijuar ideja se burrat tradhtojnë më shpesh,se sa gratë dhe kur këto të fundit e bëjnë, ‘kryqëzohen’ nga të gjithë.

A ka ndonjë arsye pse disa gra tradhtojnë burrat e tyre?

Gratë që tradhtojnë kanë një arsye po aq sa burrat, por askush në të vërtetë nuk flet për të. Ne gjithmonë flasim që burrat mashtrojnë e tradhtojnë, por edhe gratë mashtrojnë.

Por ekziston një model i ri i tradhtisë në të cilin gjithnjë e më shumë burra kërkojnë këshilla pasi mësojnë se gratë e tyre po i tradhtojnë.

Këta burra flasin për mënyrën se si kanë qëndruar besnikë, duke shpresuar se do të jenë në gjendje ta falin çështjen dhe të qëndrojnë së bashku me gruan e tyre.

Vlen të përmendet se shumë prej këtyre burrave besnikë sfiduan normat gjinore, duke lejuar veten të jenë të prekshëm dhe duke kërkuar ndihmë. Ata kanë një inteligjencë të lartë emocionale, shprehin hapur emocionet e tyre dhe i ndiejnë gjërat thellë dhe me pasion.

Pse gratë tradhtojnë?

Samantha Burns, një eksperte e marrëdhënieve për Your Tango, thotë se përmes hulumtimit të saj të gjerë mbi dallimet gjinore dhe pabesinë, ka treguar se gratë mashtrojnë për arsye emocionale, duke përdorur dashurinë ose lidhjen e fortë si një justifikim për veprimet e tyre, ndërsa burrat mashtrojnë më shumë për fizike arsye, të tilla si pakënaqësia, jeta e tyre seksuale ose për shkak të tërheqjes fizike nga dikush tjetër.

A tradhtojnë gratë nën ndikimin e hormoneve apo sepse janë të pakënaqura?

Burrat besnikë shpesh nuk mund të kuptonin se çfarë mungonte ose çfarë mund të përmirësohej, duke u ndjerë të tronditur nga tradhtia e partneres së tyre. Fatkeqësisht, burrat thanë se gratë e tyre kurrë nuk e treguan se ishin të pakënaqur me martesat e tyre. Është e qartë se ka pasur disa mosfunksionime në komunikim. Sidoqoftë, jo gjithmonë komunikimi i dobët, mungesa e shoqërimit ose lidhja emocionale e zvogëluar sjellin tradhti bashkëshortore.

Përmes përvojave të saj të këshillimit, Burns ka dëshmuar kontradikta të ndryshimeve stereotipike gjinore në pabesi. Për shembull, ka gra që ndiejnë një lidhje të fortë emocionale me bashkëshortët e tyre, por bien në pasion dhe eksitim në një marrëdhënie. Këto gra shpesh tradhtojnë me partnerë të shumtë jashtëmartesor.

Top Channel