PD humb 69 kandidatë për deputetë/ Kolegji Zgjedhor i jep të drejtë PS, i shkurton listën e kandidatëve PD

29/03/2021 15:05

Partia Demokratike humbi betejën e parë ligjore për zgjedhjet e  25 Prillit. Kolegji Zgjedhor pranoi ankimimin  e socialistëve duke i lënë në garë opozitës  vetëm 153 kandidatë nga 222 që kishte miratuar Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve.

Vendimi 4 me 1 i trupës i gjyqtarëve  u komentua vetëm nga socialistët.

Eridian Salianji: Vendimi i sotëm nuk ishte një vendim me të cilin humbi PD apo fitoi PS , vendimi i Kolegjit Zgjedhor solli procesin në rregullshmërinë ligjore, pra të gjitha janë në pozita të barabarta për procesin zgjedhor për datën 25 prill. Besoj në ditët në vijim do diskutojmë dhe për fletën e votimit.

Përfaqësuesit ligjor të Partisë Demokratike shmangen gazetarët pas vendimit, por më herët në sallë argumentuan se ajo që do cënohej nëqoftëse i skualifikoheshin  69 kadindatë nga gara do ishte pozita.

Ivi Kaso, përfaqësuesi ligjor i PD: Kemi paraqitur një koalicion me 13 subjekte zgjedhore. Të gjitha këto subjekte s’mund t’ju kushtëzohet e drejta te garojnë në cdo zonë zgjedhore të paktën me një kandidaturë.

Vendimi i gjykatës zgjedhore i hap rruge miratimit të fletës së votimit për të cilën palët ndahen sërish. Socialistët mbrojnë variantin me numra, ndërkohë opozita preferon që kandidatët të evidentohen me emra.

Top Channel