Nëse po përjetoni një periudhë të vështirë, mbani mend këto 6 gjëra

10/03/2021 16:53

Gjithmonë kushtojini vëmendje asaj që keni, në vend që të pendoheni për atë që keni humbur. E vërteta është se lumturia nuk është mungesa e problemeve, por aftësia për t’u përballur me to. Nëse po kaloni një periudhë të vështirë duhet të mbani parasysh 8 gjëra.

1. Dhimbja është pjesë e rritjes.
Ndonjëherë jeta i mbyll dyert sepse është koha për të lëvizur. Kur kohërat janë të vështira, kujtojini vetvetes se asnjë dhimbje nuk vjen pa ndonjë qëllim. Vetëm se jeni duke luftuar nuk do të thotë që po dështoni. Çdo sukses i madh kërkon një luftë të denjë për të qenë të pranishëm.

2. Gjithçka në jetë është e përkohshme.
Asgjë nuk zgjat përgjithmonë, kështu që nëse gjithçka shkon mirë tani, argëtohuni.
Nuk do të zgjasë përgjithmonë. Nëse gjithçka shkon keq, mos u shqetësoni, sepse as kjo nuk do të zgjasë përgjithmonë. Çdo moment ju jep një fillim të ri dhe një fund të ri. Ju keni një shans të dytë çdo sekondë. Thjesht përdoreni atë.

3. Shqetësimi dhe ankesat nuk do të ndryshojnë asgjë.
Kush ankohet më shumë, merr më pak. Gjithmonë është më mirë të përpiqesh të bësh më shumë dhe të dështosh sesa të përpiqesh të jesh i suksesshëm pa bërë asgjë. Asgjë nuk ka mbaruar nëse humbni; ka mbaruar nëse ankoheni. Nëse besoni në diçka, vazhdoni të përpiqeni.

4. Çdo betejë e vogël është një hap përpara.
Në jetë, durimi nuk është i njëjtë me pritjen, është aftësia për të mbajtur një humor të mirë ndërsa punoni shumë për ëndrrat tuaja. Pra, nëse do ta provoni, vazhdoni deri në fund. Përndryshe, nuk ka kuptim të filloni.  Çdo gjë është një provë e qëndrueshmërisë suaj, se sa dëshironi vërtet të arrini qëllimin tuaj.

5. Reagimet negative të njerëzve të tjerë nuk janë problemi juaj.
Jini të sigurt kur gjërat e këqija ju rrethojnë. Buzëqeshni kur të tjerët përpiqen t’ju mposhtin. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të mbajtur entuziazmin tuaj.
Asnjëherë mos lejoni që ato që thotë dikush tjetër t’ju ndryshojnë.

6. Ajo që do të ndodhë do të ndodhë.
Ju fitoni forcë kur pushoni të bërtiturat dhe ankimet dhe filloni të buzëqeshni dhe të shijoni jetën tuaj. Ka bekime të fshehura në çdo luftë me të cilën përballeni, por duhet të jeni të gatshëm të hapni zemrën dhe mendjen për t’i parë ato.

Në një moment, duhet ta lini situatën dhe të lejoni atë që duhet të ndodhë.

Top Channel