Anijet turke të NATO-s mbërrijnë në portin ukrainas

10/03/2021 16:46

Anijet turke kanë mbërritur në portin detar Odessa të Ukrainës në kuadër të një force të NATO-s kundër minave.

Sipas një raporti nga agjencia e lajmeve të ushtrisë ukrainase Armyinform, katër anije, përkatësisht ato turke TCG Sokullu Mehmet Paşa dhe TCF Ayvalık, si dhe ajo spanjolle ESPS TAJO dhe ajo rumune Lupu Dinescu, kanë hyrë në ujërat e portit Odessa.

Katër anijet në Grupin 2 të Kundërmasave të Minave të NATO-s (SNMCMG2) pritet të zhvillojnë përpjekje të përbashkëta trajnimi me Marinën Ukrainase në Detin e Zi.

Më 20 shkurt, Turqia mori komandën e SNMCMG2-së për dy muaj pas një ceremonie që u zhvillua në Stamboll më 19 shkurt.

Top Channel