Marinari ra në oqean/ Si mbijetoi mbi 14 orë duke u mbajtur në një “copë mbeturine”

25/02/2021 09:14

Një marinar i cili ra në det mbijetoi duke u kapur pas një “copë mbeturinash deti”, ka zbuluar djali i tij.

Vidam Perevertilov kaloi 14 orë në ujë pasi ra nga anija e mallrave në Oqeanin Paqësor në orët e para të mëngjesit. 52-vjeçari, i cili nuk kishte veshur xhaketë shpëtimi, e vlerëson vendimin e tij për të notuar drejt një “pike të zezë” disa kilometra larg duke shpëtuar jetën e tij. Doli se ishte një vozë peshkimi, të cilën ai e mbajti deri në shpëtimin e tij. “Ai dukej rreth 20 vjet më i madh dhe shumë i lodhur, por ishte gjallë,” tha djali i tij.

Perevertilov është kryeinxhinieri lituanez i Mbështetësit të Argjendtë, i cili po bënte një furnizim midis portit Tauranga të Zelandës së Re dhe territorit të izoluar britanik të Pitcairn. Pas një ndryshimi në dhomën e motorit duke pompuar karburant, ai ishte ndjerë “i nxehtë dhe i trullosur”, tha djali i tij. Ai më pas doli në kuvertë rreth orës 04:00 të mëngjesit më 16 shkurt, para se të binte. Pasi u përpoq të qëndronte në det derisa të lindte dielli, Perevertilov vuri re një njollë të zezë në horizont dhe vendosi të notonte drejt saj.

Ekuipazhit të anijes iu deshën rreth gjashtë orë për të kuptuar se inxhinieri i tyre mungonte, dhe në atë moment kapiteni ktheu anijen. Sipas raporteve, ekuipazhi përcaktoi vendndodhjen e tij të përafërt duke parë regjistrat e punës së Perevertilov, të cilat treguan se ai ishte për herë të fundit në bord në 4 të mëngjesit. Koordinatat e anijes në atë kohë ishin rreth 400 milje detare në jug të Ishujve Austral të Polinezisë Franceze.

Kur Perevertilov më në fund pa anijen e tij në horizont, ai notoi dhe thirri. Fatmirësisht, një nga pasagjerët e anijes dëgjoi “zërin e dobët të tij”.

Top Channel