Biden zgjat lehtësimin e hipotekave dhe bllokimit të parave

16/02/2021 18:24

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden, ka njoftuar një program që zgjat datat e para për hipotekat dhe bllokimet për pronarët e shtëpive që janë në situatë të rëndë mes ekonomisë amerikane të prekur nga pandemia e COVID-19.

“Pandemia COVID-19 ka shkaktuar një krizë të përballueshmërisë së strehimit. Tani, pronarët e shtëpive do të marrin lehtësim të nevojshëm urgjentisht pasi përballemi me këtë emergjencë të paparë kombëtare“, tha Shtëpia e Bardhë.

Sipas Anadolu Agency, masa zgjat deri në muajin qershor afatin e hipotekave dhe bllokimeve që më parë ishte deri në muajin mars, si dhe siguron një përmbajtje shtesë deri në gjashtë muaj.

Sipas Qendrës për Buxhetin dhe Prioritetet e Politikave, mbi 13 milionë njerëz në SHBA jetojnë në banesa me qira, mbi 10 milionë pronarë shtëpish janë vonuar në pagesat e hipotekave.

Paketa e ndihmës e presidentit Biden prej 1.9 trilionë dollarësh, respektivisht Plani Amerikan i Shpëtimit, përfshin 10 miliardë dollarë ndihmë për pronarët e shtëpive për të ndihmuar ato që janë të prekur të arrijnë pagesat e hipotekës dhe kostot e shërbimeve.

Top Channel