Temperaturat e ulëta “ngrijnë” helikat e energjisë së erës në Teksas teksa ngricat kanë mbërthyer SHBA-në  

15/02/2021 17:46

Stuhitë e akullit gati përgjysmuan kapacitetin gjenerues të energjisë së erës të Teksasit.

Duke iu përgjigjur një kërkese nga Guvernatori Greg Abbott, Presidenti Joe Biden dha një deklaratë federale emergjence për të 254 qarqet të dielën, duke autorizuar agjencitë e SHBA-së për të koordinuar lehtësimin e katastrofave nga moti i rëndë në Teksas.

Problemet e energjisë dimërore në Teksas erdhën ndërsa ftohja e madhe e turbinave, e kombinuar me borë dhe shi, “mbërtheu” pjesën më të madhe të Shteteve të Bashkuara nga Paqësori Veriperëndimor dhe në shtetet mes Atlantikut gjatë fundjavës.

Në pjesën më të madhe të rajonit të Bregut të Gjirit, Oklahoma dhe Misuri, paralajmërohen stuhi, tha Shërbimi Kombëtar i Motit.

Operatori i rrjetit shtetëror, lëshoi ​​një alarm duke kërkuar që konsumatorët dhe bizneset të ruajnë energjinë, duke përmendur kërkesat e energjisë në rekorde ekstreme për shkak të ftohtit ekstrem. “Ne kemi të bëjmë me ndërprerje të gjenerimit më të lartë se normalja për shkak të turbinave të erës të ngrira dhe furnizimeve të kufizuara të gazit natyror në dispozicion të njësive gjeneruese”, tha agjencia.

Fermat e erës në Teksasin Perëndimor, të goditura nga stuhitë e akullit të fundjavës, u goditën më rëndë.

Top Channel