Mario Draghi do të betohet nesër si kryeministër i Italisë, prezanton ministrat e rinj të qeverisë

12/02/2021 20:26

Mario Draghi do të jetë kryeministri i ri i Italisë.

Ditën e nesërme në mesditë do të betohet përballë presidentit Sergio Mattarella. Në takimin me Mattarellën, Draghi prezantoi listën me ministrat e rinj (8 femra dhe 15 meshkuj), të cilët do të formojnë qeverinë e re. Ata janë:

Ministër Marrëdhëniet me Parlamentin – Federico d’Incà

Ministër Inovacioni teknologjik dhe tranzicioni – Vittorio Colao

Ministër Administrata publike – Renato Brunetta

Ministër Punët rajonale dhe autonomitë – Mariastella Gelmini

Ministër i Jugut – Mara Carfagna

Ministër Politikat rinore – Fabiana Dadone

Ministër Mundësi dhe familje e barabartë – Elena Bonetti

Ministër për Paaftësinë – Erika Stefani

Ministër Turizmi – Massimo Garavaglia

Ministër i Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimi Ndërkombëtar – Luigi Di Maio

Ministër i Brendshëm – Luciana Lamorgese

Ministër i Drejtësisë – Marta Cartabia

Ministër i Mbrojtjes – Lorenzo Guerini

Ministër i Ekonomisë dhe Financave – Daniele Franco

Ministër i Progresit ekonomik – Giancarlo Giorgetti

Ministër Politikat bujqësore, ushqimore dhe pyjore – Stefano Patuanelli

Ministër Tranzicioni Ekologjik – Roberto Cingolani

Ministër i Infrastrukturës dhe transportit – Enrico Giovannini

Ministër i Politikave dhe Punës Sociale – Andrea Orlando

Ministër për Udhëzim – Patrizio Bianchi

Ministër Universiteti dhe kërkimi – Cristina Messa

Ministër i Kulturës – Dario Franceschini

Ministër i Shëndetësisë – Roberto Speranza

Top Channel