Përmbytjet në Fushë-Krujë e Bulqizë/ Reshjet e orëve të fundit, uji po tërhiqet në Zonën e Murqinës

10/01/2021 18:42

Reshjet intensive të ditëve të fundit shkaktuan përmbytje të mëdha në fshatin Murqinë në Fushë-Krujë, duke pushtuar dhjetëra hektarë tokë.

Megjithatë krahasuar me dy ditë më parë, situata duket më e qetë për shkak se reshjet nuk kanë qenë shumë intensive, po ashtu edhe lumi i ishmit ka pasur rënie të nivelit të ujit.

“Kam ikur kam marrë shtëpi me qira për shkak të përmbytjeve”, shprehet një banor.

Kjo hekurudhë që shihni është e vetmja rrugë kalimi për banorët e një lagjeje të fshatit Murqinë. Ata madje kanë hapur edhe shtigje midis shkurreve, për shkak se rruga kryesore ku ata kalojnë në përditshmëri është e bllokuar.

Situata paraqitet problematike edhe në Bulqizë. Rruga që lidh qytetin e ri me qytetin e vjetër vijon të jetë e bllokuar për shkak të reshjeve të dendura të shiut. Rehabilitimi dhe pastrimi i kanalit kullues, nuk e shpëtoi dot Bulqizën nga përmbytjet.

Në rrethin e Bulqizës, bllokim të rrugëve ka pasur edhe në disa zona rurale.

 

Top Channel