Vaksina kundër COVID-19 në Danimarkë, 17 persona me efekte anësore

31/12/2020 16:20

Agjencia daneze për barëra bëri të ditur se mbi 13 mijë persona kanë marrë vaksinën Comirnaty të prodhuesit BioNTech dhe Pfizer kundër COVID-19 ndërsa efekte të padëshirueshme janë zbuluar tek 17 persona.

Theksohet se marrja e vaksinës Comirnaty që e prodhoi kompania Pfizer/Biontech kundër COVID-19 filloi më 27 dhjetor në vend.

Vaksinën për herë të parë e morën personat në shtëpitë e pleqve dhe grupet e rrezikuara, u raportua se 17 nga më shumë se 13 mijë persona të vaksinuar kishin efekte anësore.

Efektet anësore nuk kanë qenë serioze dhe janë zhdukur pas një kohe të shkurtër. Danimarka do të blejë afro 4.6 milionë doza të vaksinës Pfizer/Biontech.

Top Channel