Erdogan: Ne presim që Biden të përmirësojë marrëdhëniet me Turqinë dhe BE-në

23/12/2020 13:16

Turqia pret marrëdhënie të përmirësuara me Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimin Evropian pasi presidenti i zgjedhur i SHBA-së Joseph Biden të marrë detyrën.

Presidenti i Turqisë Recep Tayyip Erdogan tha sot se vendi i tij shpreson të “kthejë një faqe të re” në marrëdhëniet e saj me Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimin Evropian dhe se Ankaraja u është nënshtruar “standardeve të dyfishta” me aleatët e saj të NATO-s, raporton Reuters.

“Turqia po përballet me standarde të dyfishta si në Mesdheun lindor ashtu edhe në S-400. Ne duam që BE të lirohet sa më parë nga ‘verbëria strategjike’ nga e cila po vuan aktualisht,” tha Erdogan në një fjalim drejtuar anëtarëve të Partisë qeverisëse të Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP) të Turqisë.

“Mendoj se presidenti i zgjedhur i SHBA Biden do të tregojë rëndësinë e nevojshme në marrëdhëniet midis Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara,” shtoi presidenti turk.

Më herët këtë muaj, Uashingtoni sanksionoi Turqinë për përvetësimin e sistemit rus të raketave S-400 dhe BE gjithashtu përgatiti masa ndëshkimore për shkak të mosmarrëveshjes turke me anëtaret Greqi dhe Qipro mbi të drejtën për të shfrytëzuar karburantin në Mesdhe.

Top Channel