Prej vitesh është luftuar për barazinë gjinore mes grave e burrave.

 

Një studim i tregon se çiftet që i ndajnë punët, gjë e cila konsiderohet “jo tradicionale” nga shumë njerëz, bëjnë më shumë seks.

Profesoresha e Universitetit Cornell, Sharon Sassler,si dhe një ndër autorët e këtij studimi, thotë se çiftet të cilat i kishin ndarë punët e shtëpisë kishin shënuar rritje në marrëdhëniet seksuale krahasuar, ndërsa çiftet ku vetëm gruaja i kishte kryer punët e shtëpisë, kishin shënuar rënie në kryerjen e marrëdhënieve seksuale.

Gjithashtu raportohet se këtë studim e kanë krahasuar me të dhënat e 14 viteve të kaluara.

Në këtë studim më të fundit ata kanë zbuluar se çiftet që i ndanin punët e shtëpisë bënin mesatarisht seks 6.8 herë në muaj, , ndërsa rreth 1 herë në muaj ata të cilët i përmbaheshin tradicionales.

 

Top Channel