Kapet çifti mashtrues më i vjetër në Gjermani, morën borxh 30 mijë euro nga miqtë për… (FOTO)

17/11/2020 22:25

Anne-Marie, 87-vjeçe dhe Herbert B., 86 vjeç janë çifti më i moshuar i mashtruesve në të gjithë Gjermaninë. 

Gjykata e Rrethit Dresden, Salla N 1.22. Gjykatësi Gerd Jens Rechenberger, hapi procedurën për mashtrim komercial në 42 raste dhe pesë raste të mashtrimit në tentativë. Të akuzuar janë Anne-Marie dhe Herbert B., ndërsa dëmi i shkaktuar është rreth 30 mijë euro.

Ellen S., tregon për ‘BILD’ se si ajo u bë viktima e çiftit:

“Ne e njihnim njëri-tjetrin për më shumë se 50 vjet dhe ishim parë një herë në vit në ditëlindjen e tyre. Ata gjithmonë konsideroheshin se ishin në gjendje të mirë ekonomike”, tha pensionisti.

“Por një herë telefoni i tij ra. Anne-Marie ishte në linjë dhe ajo tha se ata kanë nevojë për para”, thotë Ellen S.

Në fund, ajo u dha miqve të saj një total prej 1 250 euro. Ajo i besoi premtimit se do ta merrte atë shumë mbrapsh brenda tetë ditësh.

Por shumë vite më vonë ajo arriti t’i merrte paratë mbrapsh, ndërsa të tjerët që janë zhvatur nga çifti presin akoma dhe sot.

Famullitarë të shumtë të Dreikönigskirche, në Dresden thuhet se janë midis viktimave.

Çifti i moshuar pensionist thuhet se ka huazuar në mënyrë të përsëritur para nga të njohurit përmes marrëveshjeve të huasë, megjithëse ata e dinin shumë mirë që nuk do të ishin në gjendje t’i shlyenin ato.

Për shkak të moshës së tyre, ata qëndruan larg gjyqit. Në mungesë, secili prej tyre mori një dënim me kusht me tetë muaj. Nëse nuk paraqesin një kundërshtim, gjykimi bëhet përfundimtar.

Në shtëpi, Herbert B. tregon se si ai dhe gruaja e tij u bënë mashtrues: “Ne vendosëm shumë para për modernizimin e banesës. Dhe ne gjithashtu jemi mashtruar, në telefon na janë premtuar vazhdimisht fitime nga Turqia. Kam transferuar para atje ”.

Tani ata po heqin para nga pensioni i tyre, për të shlyer paratë që kanë marrë dhe ndërkohë kanë humbur shumë miq dhe të njohur.

Herbert B. me kokë të ulur thotë: “Na vjen turp”.

 

Top Channel