Të gjithë e kanë të qartë që larja e duarve është mënyra më e sigurt për të ndaluar përhapjen e baktereve: rreth 80% e tyre përhapen vetëm prej duarve!

Pavarësisht se tani më shumë se kurrë çdokush përpiqet të ruajë higjienën për të parandaluar përhapjen e Covid-19, jo gjithnjë ka mundësi të bëhet siç duhet procesi i larjes së duarve.

Gjatë ditës, shkoni në shumë vende dhe një pjesë e tyre janë mbartësit kryesorë të baktereve. Prandaj, është shumë e rëndësishme të mbani gjithmonë në çantë një alkool/dezinfektues për ta përdorur. Instituti i Shëndetit Publik thotë se 9 janë vendet më të rrezikshme e ku pa asnjë diskutim duhet përdorur dezinfektues.

FOTO GALERI
1/9
Bankomatet janë në vendin e parë. Eshtë shumë e rëndësishme që pasi të keni përfunduar tërheqjen e parave të dezinfektoni duart me xhel ose alkool.

Top Channel